Home Produse Servicii Portofoliu Contact Romana English

BRM Tecnical - Catalog de produse - Sistemul de incalzire prin pardoseala

INCALZIRE PRIN PARDOSEALA

Sistemul de incalzire prin pardoseala la temperatura joasa este un tip de incalzire prin iradiere care angajeaza apa care circula intr-o retea de conducte montate in dala podelei.

Sistemul de incalzire prin pardoseala permite obtinerea unei repartitii uniforme a caldrii pe suprafata de mers, conferind o stare de confort persoanelor si in incapere. Aceasta repartizare a temperaturii, aproape de valorile ideale, permite de asemenea mentinerea instalatiei la o temperatura de intretinere foarte scazuta, reducand simtitor monsumurile.

CARACTERISTICILE INSTALTIEI

Confortul inseamna a avea o senzatie fizica placuta. Un mediu la serviciu sau acasa bine incalzit pentru a te simti in largul tau. Este foarte important sa se aiba in vedere ca marea majoritate a persoanelor petrec o buna parte a vietii in interioare cu climat artificial.

Este stiut faptul ca un interior incalzit cu sisteme conventionale este bazat pe faptul ca temperaturile aerului sunt mai mari catre tavan si mai mici la nivelul podele. O astfel de situatie este insa diametral opusa exigentelor noastre de cofort.

Incalzirea unui interior ar trebui deci sa se realizeze in locul in care este necesara, prin pardoseala deci. Emanarea caldurii are loc prin toata suprafata podelei, iar diferenta de temperatura dintre pardoseala si mediu este mica, astfel incat nu se antreneaza miscari de convectie in aer.

Asadar o instalatie de incalzire prin pardoseala se dovedeste a fi un sistem cu temperatura scazuta care garanteaza un grad ridicat de confort, permite o economie considerabila in ceea ce priveste costurile de gestiune, cu costuri de intretinere aproape nule, rezultand interioare sanatoase si confortabile.

COSTURILE INSTALATIILOR

Este stiut lucrul ca o instalatie de pardoseala costa mai mult decat incalzirea traditionala cu radiatoare, acest lucru este insa adevarat doar partial. Sistemul de incazire prin pardoseala se instaleaza usor in putin si comporta cheltuieli minore din partea firmei de constructii, atat in ceea ce priveste lucrarile de reparatie a zidariei, cat si pentru faptul ca nu vor mai exista nisele pentru montare radiatoare.

COSTURILE DE INTRETINERE

Instalatiile cu panouri radiante, datorita difuzarii caldurii si dimensiunii mari a "corpului ce emana caldura" folosit (pardoseala), opereaza in mod normal cu temperaturi ale aerului in incaperile incalzite mai mici cu 1-2 grade C fata de o instalatie traditionala, iar acest aspect este extrem de important pentru ca permite o reducere considerabila a consumului energetic.

ASPECTE ESTETICE

O incalzire prin pardoseala ofera multe posibilitati de amenajari a casei. Cum caldura este emanata invizibil prin pardoseala, nu mai trebuie sa ne gandim la aranjarea elementelor de constructie vizibile cum ar fi nisele pentru radiatoare, radiatoarele insele, termoconvectorii, etc.

Incalzire in pardoseala

panou standard baza Panou "Standard Baza"
Panou din polistiren expandat stantat care respinge apa, cu o rezistenta mecanica ridicata. Suprafata special confectionata pentru a cuprinde teava care are crestaturi laterale pentru imbinare.
panou standard baza Panou "Cover"
Panou din polistiren expandat, cu rezistenta mecanica mare, dotat cu invelis superficial din polistiren rigid. Fasonare superioara pentru o montare solida a tevii. Crestaturi laterale pentru o imbinare perfecta intre panouri.
panou standard baza Panou "New Plus"
Panou cu grosime mica din polistiren expandat cu rezistenta mecanica ridicata, dotat cu un invelis izolant din polistiren rigid. Fasonare superioara pentru o montare solida a tevii. Dotate cu crestaturi laterale in forma de coada de randunica pentru o perfecta imbinare intre panouri.
panou standard baza Panou "Slim"
Panou din polistiren sinterizat, stantat, cu hidrorespingere, cu rezistenta mecanica ridicata, densitate 35kg/m3, dotat cu o suprafata superioara fasonata cu ridicaturi de 14 mm, cu proeminente ce pot forma crestaturi pe cele patru laturi pentru o imbinare optima.
panou standard baza Panou "Industrial fasonat"
Panou din polistiren sinterizat, stantat, cu hidrorespingere, cu rezistenta mecanica ridicata, desnitate 35 kg/m3, dotat cu o superfata superioara fasonata cu ridicaturi de 14 mm, cu proeminente ce pot forma crestatri pe cele patru laturi pentru o imbinare optima.

contacteaza-ne

clipsuri de fixare clipsuri in forma de carlig duoclips clipsuri industry system banda perimetrata industriala Colector teava Pe-Xc Aditiv Termofluidizant
Clipsuri de fixare Clipsuri in forma de carlig Duoclips Clipsuri industry system Banda perimetrala Colector Teava PE-Xc Aditiv termofluidizant

 

Home | Produse | Servicii | Portofoliu | Contact © Copyright 2009 BRM Tecnical Romania. Toate drepturile rezervate. Exist Graphics